Zenica

Ulica Bilmišće uskoro u novom ruhu

Ulica Bilmišće uskoro u novom ruhu – Grad Zenica investitor je i naručilac radova na rekonstrukciji ulice Bilmišće koji se ovih dana intenziviraju. Nakon otvorenog postupka javne nabavke, ugovor vrijedan 289.006,03 KM sa PDV-om, potpisan je sa preduzećem “Ado-Trans” d.o.o. Visoko. Trenutno su u toku radovi na oborinskoj kanalizaciji, te po okončanju istih, preostaju radovi na izgradnji pumpnog postrojenja i asfalterski radovi.

Projekat podrazumijeva rekonstrukciju dijela ulice Bilmišće u dužini od 392 metra + 51 metar kraka prema školskom objektu u ovom naselju.

“Ulica na Bilmišću, jednom od poznatijih naselja u našem gradu, duži niz godina bila je u lošem stanju. Kako sam i obećao, svim građanima Zenice stvorit ćemo jednake i kvalitetne uslove za život. Putna infrastruktura u naseljima oko Zenice bila je u katastrofalnom stanju, u samom gradu nešto je bolja ali još uvijek nije onakva kakvu zaslužuju građani četvrtog grada u BiH i kantonalnog središta. Gradska uprava sa mnom na čelu, domaćinskim upravljanjem sredstvima koja pripadaju Zeničanima, osigurala je novac za rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih puteva, šetnica, biciklističkih staza, dječijih igrališta, sportskih poligona, za razvoj poslovnih zona…”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Izvođač radova na Bilmišću, Ugovorom je obavezan da iste okonča u roku od 120 dana od dana uvođenja u posao.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem