Naše

Ulica balvana u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ulica balvana u Zenici – Ponukan vašim tekstom o Vandalizmu u Travničkoj ulici objavljenom na Zenicablog 19.02.2016. želim Vam se obratiti sa jednim ozbiljnijim vandalizmom kojeg sprovodi ZE-DO kanton preciznije Direkcija za ceste.

Odmah u startu kažem da ne odobravam uništavanje mladog drveća, jer meni su dvije najljepše ulice upravo Travnička i Školska, jer ljeti pružaju toliko hlada pješacima, a i nama vozačima.

I upravo tu se krije vandalizam prema nama vozačima koji svakodnevno koristimo Travničku ulicu koju slobodno možemo zvati ulicom balvana.

Na potezu od 1.7 kilometara imate šest (6) ležećih policajaca pozamašne visine koji vam svaki odlazak na posao i povratak kući čine otežavajućim. Zar nije bilo drugog pametnijeg rješenja od betoniranja prepreka koje bi trebale da služe usporavanju vozila, a zapravo služe za lakše pretjecanje istih.

Jer onaj koji pazi na amortizere obavezno bude pretican od strane onih zbog kojih su ležeći i postavljeni. Rezultat tih prepreka je nikakav. Postoje razni drugi efikasniji načini da se mi vozači pridržavamo ograničenja brzine, ali ovi balvani su zaista prevaziđeni svugdje, pa mislim da je vrijeme da budu i kod nas.

Naša obraćanja Direkciji za ceste ZDK (ovo je R441 regionalni put) su ostajala na pustim željama da se ove prepreke preinače u nešto što ne oštećuje vozila, a ne umanjuje efikasnost usporavanja saobraćaja.

Lijep pozdrav! Zeničanin



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno