Info

Ulazak u EU za tri godine plaćat će se sedam eura po osobi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ulazak u EU za tri godine plaćat će se sedam eura po osobi – Građani trećih zemalja, među kojima je i BiH, koje su oslobođene plaćanja viza, plaćat će od 2021. godine sedam eura odobrenje za ulazak u Šengen, predviđeno je dogovorom o Evropskom sistemu za putne informacije i odobrenja, koji su potvrdili predstavnici zemlja članica Evropske unije, a ostaje da tu odluku usvoji još Evropsko vijeće.

– To je još jedan važan korak s ciljem zaštite vanjskih granica EU – poručio je bugarski ministar unutrašnjih poslova Valentin Radev.

U Evropskom vijeću navode da će se novi sistem primjenjivati na državljane trećih zemalja koje su oslobođene viza.

– Sistem će se primjenjivati na državljane trećih zemalja koje su oslobođene viznog režima. Oni će prijavom preko interneta morati dobiti ovlaštenje za putovanje prije ulaska u Šengen. Za takvu prijavu podnosilac zahtjeva će plaćati naknadu za putovanje u iznosu od sedam eura – naveli su u Evropskom vijeću.

Tntportal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno