Zločini

Ukradene električne špule iz ArcelorMittala, vozio automobil sa lažnim tablicama…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U vremenskom periodu od 06.04. do 08.04.2024. godine u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u prostorije firme “Arcelor Mittal”. Tom prilikom je otuđen neutvrđen broj električnih špula.

Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 08.04.2024. godine, u 16,10 sati, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar uočeno je parkirano putničko motorno vozilo, marke “Ford fiesta” reg. oznaka A13-T-226 vlasništvo B.R. iz Zenice.

Prilikom provjere navedenih registarskih oznaka utvrđeno je da iste ne pripadaju pomenutom vozilu, čime je od strane lica B.R. izvršeno krivično djelo “Krivotvorenje isprave”.

Pomenute registarske tablice su oduzete, a dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 08.04.2024. godine, u 16,00 sati, u ulici Prve Zeničke brigade, od strane lica A.P., rođen 1992. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Pregledom izvršenim od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”.

Pronađena materija je oduzeta, a lice A.P. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno