Zločini

FOTO: Pogledajte razmjere požara na Liscu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica subotnju večer provode u pokušajima obuzdavanja požara na Liscu.

Požar pojačan jakim vjetrom na toj visini, po svemu sudeći izazvan ljudskim nemarom i glupošću, osim materijalne štete značajno šteti i biljnom i životinjskom svijetu tog područja, ali i šire, obzirom da je cijelo popodne i večer dim sa ovog područja vjetar nosio širom područja Grada Zenica.

Želimo vatrogascima uspjeh u zauzdavanju stihije, a sve one koji obavljaju bilo koje radove pozivamo da to ne čine nekontrolisanim spaljivanjem i izazivanjem požara i štete.

Nadamo se da će za razliku od većine dosadašnjih slučajeva, krivci i počinioci ubuduće biti otkriveni i kažnjeni.

-Požar je stavljen pod kontrolu tamo gdje nam je bilo pristupačno da priđemo ugašen je. Repetitor više nije ugrožen, objavila je PVJ Zenica oko 23.30 h večeras (subota).

Donosimo vam nekoliko večerašnjih fotografija PVJ Zenica sa lica mjesta, kao i naših fotografija koje ukazuju na razmjeru štete i potencijalne opasnosti po ljude i imovinu.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno