Zločini

Ukraden mobitel iz kuće u Orahovici, u Bistrici zaustavljen “Golf”, kod Zeničanina pronađena droga

Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukraden mobitel iz kuće u Orahovici, u Bistrici zaustavljen “Golf”, kod Zeničanina pronađena droga – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su tri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici, Policijske uprave III u Zavidovićima i Policijske uprave Žepče.

Zenica

U mjestu Orahovica, iz kuće u vlasništvu S.J., izvršena je krađa mobilnog telefona. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U ulici Sulejmana Omerovića Cara, od strane N.G. iz Maglaja, izvršen je nasilan ulazak u stan, vlasništvo R.M., nakon čega je oštetio televizor i razbacao stvari po stanu. Službenici uniformisane policije su navedeno lice lišili slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Žepče

Na regionalnom putu Žepče-Zavidovići u mjestu Bistrica, policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW Golf“, registarskih oznaka K91-A-044, kojim je upravljao S.H. iz Zenice. Tom prilikom, kod saputnika Z.A. iz Zenice, pronađen je i oduzet jedan smotuljak zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se tri saobraćajne nezgode, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno