Rekreacija

Uključite se u projekt Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica – Zdrave navike za zdrave radnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uključite se u projekt Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), a s ciljem smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva – ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE RADNIKE.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, uz pomoć i saradnju stručnjaka iz oblasti nutricionizma, tjelovježbi i zdravlja, pokreće povodom Svjetskog dana zdravlja projekt “Zdrave navike za zdrave radnike” prvenstveno namijenjen zaposlenim u javnim ustanovama i preduzećima, podložnim kontinuiranom radu u sjedećem položaju i fizičkoj neaktivnosti na radnom mjestu.

Imate jedinstvenu priliku da, uz pomoć stručnjaka, usvojite zdrave prehrambene i životne navike, kao stil života s krajnjim ciljem poboljšanja i očuvanja zdravlja, tjelesne kondicije, ali i psihičke svijesti.

Sa vama će na sticanju i održavanju zdravih navika raditi stručni tim sastavljen od doktora, nutricioniste i ličnih trenera.

Ko se može prijaviti za učešće u projektu „zdrave navike za zdrave radnike“

– Ukoliko ste sa područja Grada Zenica ili imate mogućnost redovnog svakodnevnog dolaska i sa drugog područja u Zenicu.

– Ukoliko radite isključivo u javnoj ustanovi ili preduzeću, javnoj obrazovnoj, zdravstvenoj ustanovi (vrtići, škole, fakulteti, domovi zdravlja, bolnica, administracija…)

– Ako želite u svoj život uvesti zdrave navike, obroke i vježbe

Prijave je moguće popuniti putem online forme ili PDF dokumenta, koji se sa dodatnim instrukcijama nalaze nalazi u informaciji objavljenoj na web stranici Instituta – inz.ba (direktan link  https://inz.ba/prijavi-se-trazimo-100-osoba-za-ucesce-u-projektu-zdrave-navike-za-zdrave-radnike/ )

Prijave je moguće podnositi zaključno sa srijedom 10.aprila.

Za svakog učesnika će biti:

– Urađena analiza sastava tjelesne mase kroz više segmenata,

– Napravljen individualni plan ishrane sastavljen od strane nutricioniste,

– Plan treninga sastavljen od zumbe, kardiotreninga prilagođen stepenu Vaše fizičke aktivnosti te korištenje fitness studija.

Osobe koje se prijave i budu odabrane na osnovu određenih parametara obavezuju se da će u potpunosti, tokom cijelog perioda projekta, krajnje ozbiljno pristupiti i provesti sve zadatke i upute, u najboljoj namjeri slijediti savjete stručnjaka, te poštovati dogovorene termine i preporuke.

Institut za zdravlje isigurnost hrane Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno