Rekreacija

FOTO: Batonov turnir u streljaštvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Batonov turnir u streljaštvu

Povodom 4.aprila, Međunarodnog dana zaštite od mina, Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, organizovao je već devetu godinu za redom, turnir u streljaštvu za invalide. Uzme li se u obzir činjenica da je 2,2% teritorije BiH pod minama od čega je ugroženo 129 gradova, te da je od rata do danas od mina stradalo 1758 osoba, od čega 614 smrtno, ovoj se problematici treba i ubuduće posvećivati, naglasio je u svome obraćanju predsjednik „Batona“ mr.Amir Ismić.

Pravila turnira, mjere opreza i redoslijed gađanja, pojasnio je rukovodilac  strelišta Mirsad Redžić. Nakon pripremnog dijela i podjela meta, turnir je otvorio direktor BH Telecom Zenica, mr. Namir Škaljo. BH Telecom je i ovaj turnir podržao finansijski, i na taj način još jednom pokazao društvenu odgovornost kompanije. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je Rifet Žuna, dok su Sinan Gluhić i Ormanović Mersed osvojili drugo i treće mjesto.

Ono što je posebno važno spomenuti, jeste animiranje i učešće djece ratnih vojnih invalida. Tako su uzeli učešće dječaci Sivac Ahmed, Tarahija Emin i Arnaut Emin, te djevojčice, Poljo Sajra, Smajić Merjem i Kubat Edina. Pored takmičarskog dijela, u dvorištu streljane upriličeno je druženje uz zakusku i koktel. Turnir je bio izuzetno posjećen, kako brojnim učesnicima tako i gostima, članovima i simpatizerima KPS “Baton”.

Piše: Said Šteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno