Sudske klupe

Ukinut pritvor Kenanu Frndiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je 1. septembra donio rješenje kojim je uvažen prijedlog Tužilaštva te je osumnjičenom Kenanu Frndiću ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Mjere zabrane uključuju: zabranu napuštanja boravišta (kućni pritvor – uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontorliraju poštivanje ove mjere jedanput dnevno nasumice) i zabranu putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), zabranu sastajanja i kontaktiranja sa saosumnjičenim i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Kenan Frndić osumnjičen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom trgovina ljudima, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i krivično djelo davanje mita, saopćeno je iz Suda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno