Info

Ukinut policijski sat u Federaciji BiH, ništa od povratka navijača na stadione

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ukinut policijski sat u Federaciji BiH, ništa od povratka navijača na stadione- Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku, na prijedlog Kriznog štaba, o potpunom ukidanju policijskog sata. Iako se očekivalo danas nije razmatrana opcija povratka publike na stadione u ovom bh. entitetu.

Kako su ranije rekli iz Ministarstva zdravstva FBiH, na sjednici Kriznog štaba, usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije.

Također je dozvoljeno povećanje broja osoba koje se okupljaju na otvorenom – na 70 i u zatvorenom na 30 osoba.

Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione iako je Štab za vanredne situacije Republike Srpske jučer donio odluku da publika može prisustvovati sportskim događajima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom su padu, a sedmična incidenca je na zadovoljavajućem nivou.

Jučer se i u drugom bh. entitetu Republika Srpska krenulo s dodatnim ublažavanjem mjera. Prema novoj odluci rad ugostiteljskih objekata produžen je do ponoći, dozvoljeno je prisustvo 100 ljudi na javnim okupljanjima, a 50 na privatnim.

Dozvoljena je i publika na sportskim takmičenjima.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno