Zločini

Uhvaćen provalnik u stan u ulici Adolfa Goldbergera

Uhvaćen provalnik u stan u ulici Adolfa Goldbergera – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U ulici Adolfa Goldbergera, od strane lica M.M. iz Zenice izvršeno je krivično djelo krađa iz stana, vlasništvo Š.F. iz Zenice. Brzom intervencijiom policije, M.M. je pronađena i lišena slobode, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

Zavidovići

U rejonu Kleka, od strane lica G.S. iz Zavidovića, izvršena je bespravna sječa oko 2,5 m3 drvne mase. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

 
loading...