Sudske klupe

Uhapšen zbog pokušaja podmićivanja policajca i posjedovanja droge

Uhapšen zbog pokušaja podmićivanja policajca i posjedovanja droge Lice H.V. lišeno slobode zbog pokušaja podmićivanja službenog lica – Dana 27.10.2016. godine, u 21,20 sati, Zenici, u ulici Bulevar Kralja Tvrtka I, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prilikom sprovođenja pojačanih aktivnosti na kontrolnim punktovima na kojim je vršeno legitimisanje i detaljan pregled svih lica, uključujući i preglede vozila, zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo  marke “VW Passat”,  kojim je upravljala Z.M. iz Zenice, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice H.V.  iz Žepča. Prilikom izvršene kontrole i pregleda, kod lica H.V. su pronađene dvije pvc vrećice sa određenom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Tom prilikom, lice H.V. je pokušalo policijskom službeniku staviti u ruku novčanicu u apoenu od 50,00 KM, kako isti ne bi poduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti, nakon čega je lišeno slobode zbog posjedovanja opojne droge i pokušaja podmićivanja službene osobe.

O navedenom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, od strane Policijske uprave I će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica H.V., rođenog 1989. godine, iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Davanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 381. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem