Zenica

Ugostiteljski objekti u Zenici će tokom zime raditi do 2 sata poslije ponoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ugostiteljski objekti u Zenici će tokom zime raditi do 2 sata poslije ponoći – Udruženje poslodavaca – sekcija ugostitelja u Zenici uputilo je Gradskom vijeću inicijativu za produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata tokom zimskog perioda do 2 sata poslije ponoći, a ta inicijativa je usvojena većinom glasova.

Ugostiteljski objekti na području Zenice od 1. decembra do 31. januara radit će do dva sata poslije ponoći, dok će puštanje muzike biti dozvoljeno do ponoći, usvojeno je na 16. sjednici Gradskog vijeća Zenice.

Predlagač ove inicijative je gradonačelnik Fuad Kasumović, a s obzirom na to da u prvom glasanju nije dobila potrebnu većinu, vijećnik Snage Centra Sanjin Aldobašić iskoristio je pravo te je vratio na dnevni red.

U izjavi za Klix.ba Aldobašić je kazao kako je usvajanje ove inicijative pozitivna stvar za Zenicu jer njeni mladi često radi dobrog provoda odlaze u druge gradove.

“Svakako da je dobra stvar što je ovo prošlo, jer nam se dešava da mladi ljudi idu u druge gradove riskirajući živote kako bi se zabavili. Ovom odlukom omogućavamo mladima da ostaju u svom gradu, a s obzirom na to da je Zenica središte ZDK, mladi iz drugih gradova mogu dolaziti u naš grad. Idu božićni i novogodišnji praznici, imamo javni doček Nove godine i mislim da je odlično da iskoristimo svoju poziciju i ostvarimo određene benefite. Finansijski možemo ostvariti dobit i još mnogo drugih stari ako se otvorimo kao grad”, kazao je Aldobašić.

Podsjetimo, Zeničani i gosti ovog grada će drugu godinu zaredom, nakon višegodišnje pauze, Novu godinu dočekati na glavnom trgu. Ove godine Zeničane će zabavljati grupa Miligram, a očekuje blizu 20.000 posjetitelja.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno