Nogomet

UG Robijaši 1988: Borba se nastavlja, podržimo naš Čelik!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz i „igra“ u posljednjem prvenstvenom kolu su kod dijela Čelikovih navijača izazvali lavinu negativnih komentara i reakcija iako se radi o prvom porazu naše ekipe u posljednjih godinu dana.

Iako smo razočarani rezultatom, ni na koji način ne želimo učestvovati u javnom linčovanju ekipe i stručnog štaba koji su nas toliko puta razveselili u proteklom periodu i na taj način im dodatno otežavati situaciju kada im je podrška potrebnija nego ikad.

Daleko od toga da ovim putem pravdamo loš rezultat i slabu predstavu, ali moramo prihvatiti da su porazi sastavni dio ove igre, a pogotovo naše priče o spasu Čelika praktički sa samog dna do gotovo zdravog kluba kakvog ćemo uskoro imati.

Zbog stanja u kojem se klub ne tako davno nalazio, put koji smo zajednički odabrali je podrazumijevao vrijeme, žrtvu, strpljenje, davanje i podršku. Na to smo se obavezali na čuvenoj skupštini u ljeto 2020. godine i svako trovanje i ispoljavanje frustracija zbog izostanka sportskog rezultata na tom putu je apsolutno u suprotnosti sa idejom ozdravljenja Čelika, pljuvanje na osnovna načela ove priče i na sve što smo zajednički postigli posljednje tri godine!

Pobijedili smo ideje o gašenju kluba, kriminalne “investitore”, sitne interesdžije i političare, te zajednički prevazišli dva ranga takmičenja i nakon svega ni na koji način ne smijemo dozvoliti da nas usputni sportski poraz koji se morao desiti ili loša forma na terenu udaljavaju od naše ideje ili samog kluba.

Robijaši su velika grupa, između ostalog, jer smo godinama i decenijama stajali uz svoj klub kada je bilo najteže, neovisno od vremenskih uslova, mjesta odigravanja utakmice, konačnog rezultata ili ranga takmičenja.

Od svog osnivanja, Robijaši su nerazdvojni i sastavni dio Čelika, a ne samo “Čelika koji pobjeđuje”. To dokazujemo kroz veći dio svog postojanja, a tako mora biti i ubuduće jer su naša najveća odgovornost i obaveza biti uz svoj klub pogotovo onda kada mu ne ide.

Zbog svega navedenog, pozivamo sve Robijaše da prepoznaju momenat i baš sada dođu na Jug u što većem broju, da što jačom podrškom damo vjetar u leđa našoj ekipi da novom pobjedom zaborave prethodni vikend i nastave tamo gdje su stali!

Do konačnog cilja!
NK Čelik – FK Budućnost
Srijeda, 13.09.2023., 19h
SVI NA JUG !



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno