Nogomet

Greške koštale Zmajiće u Austriji, nije pomogla ni velika podrška navijača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U drugom kolu grupe H kvalifikacija za EURO U21, mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovala je kod selekcije Austrije. Susret je odgiran u Riedu gdje je naša selekcija imala sjajnu podršku oko 3.000 navijača, a konačan rezultat je glasio 2:0 za Austriju.

Prvi smo zaprijetili već u drugoj minuti, Šuta glavom šutira preko gola, nakon toga pokušaj Bašića u četvrtoj minut odbranio je Polster.

Domaćini su imali dvije dobre šanse u prvom poluvremenu. Prvo je Šušić blokirao udarac Kamerija, da bi Muahremović zaustavio pokušaj Langa.

Naša selekcija je imala još dva dobra napada, a u oba navrata je Bristrić kasnio na loptu, prvo na centaršut Buljubašića, zatim i Karića.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Odmah na početku drugog poluvremena dvije prilike za naš tim. Bristrić je sjajno prošao u 47. minut, ali spetljao se u završnici, da bi u 50. minuti Čuić odlično šutirao iz dobre pozicije, lopta odlazi malo pored gola Austrijanaca.

Austrija prijeti u 55. minuti, odlično je šutirao Kameri, a Zovko fenmenalno intervenisao, ostalo je 0:0. Tri minute kasnije Zovko zaustavlja još jedan pokušaj domaćina.

U 63. minuti Austrija je povela sa 1:0. Kameri je ubacio iz kornera, Zovko loše procijenio let lopte ona dolazi do kapitena Querfelda koji pogađa za 1:0. Dvije minute kasnije greška golmana Zovke, koristi Bischof i to je bilo 2:0.

U 79. minuti pokušaj Langa, lopta odlazi preko gola naše selekcije, a u 90. minuti dobar udarac Bašića, lopta odlazi pored gola Polstera. Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja i Austrija je slavila rezultatom 2:0.

U narednom trećem kolu 13. oktobra naša selekcija dočekuje apsolutnog favorita grupe selekciju Francuske.

Kvalifikacije za EURO (U21), grupa H, 2. kolo:

Austrija – Bosna i Hercegovina 2:0 (Querfeld 63′, Bischof 65′)

AUSTRIJA: Polster, Querfeld, Estrada, Iberstberger, Veratsching, Oswald, Sattiberger, Omić, Kameri, Ballo, Lang.

BOSNA I HERCEGOVINA: Zovko, Šuta, Šušić, Muharemović, Karić, Sučić, Bašić, Omerović, Buljubašić, Čuić, Bristrić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno