Nogomet

UEFA: Zmajevi u fudbalskoj eliti – Ko nas čeka u Ligi A

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA: Zmajevi u fudbalskoj eliti – Ko nas čeka u Ligi A – Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je remizirala u Beču na stadionu Ernst Happel protiv reprezentacije Austrije i tako je izborila mjesto u Ligi A gdje igraju najbolje reprezentacije Evrope.

Tako će naša reprezentacija narednu UEFA-inu Ligu nacija igrati protiv najboljih reprezentacija Evrope i borit će se za trofej s najboljim od najboljih.

U Ligi A našu reprezentaciju čekaju najbolje reprezentacije Evrope. Još uvijek nije poznato ko će ostati u Ligi A. Sigurno su tu naredne sezone Francuska, Belgija, Švicarska, Portugal, Italija i Španija.

Pored naše reprezentacije iz Lige B u Ligu A će Ukrajina, a mogli još i Rusi, kao i reprezentacije Walesa ili Danske.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li u Ligi A ostati Holandija ili Njemačka, te Hrvatska ili Engleska.

U najjačoj ligi, Ligi A, reprezentacije će se natjecati kako bi postali prvaci Lige nacija. Četiri pobjednika grupa Lige A igrat će u završnici Lige nacija. Pobjednik će postati prvak Lige nacija. 

Naredna Liga nacija igrat će se od septembra 2020. do juna 2021. godine. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno