Nogomet

UEFA rekla “da” povratku navijača na stadione, ali pitaju se i lokalne vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA rekla “da” povratku navijača na stadione, ali pitaju se i lokalne vlasti – Izvršni komitet UEFA, nakon uspješnog testa u susretu Superkupa Evrope u Budimpešti 24. septembra, danas je donio odluku o djelimičnom povratku navijača na stadione uz potrebne dozvole lokalnih vlasti.

Ova odluka počet će se primjenjivat već od sljedeće sedmice u utakmicama nacionalnih timova širom Starog kontinenta.

Bit će dozvoljeno popunjavanje trideset posto stadionskih kapaciteta, ali prisustvo gostujućih navijača do daljnjeg neće biti dozvoljeno.

Iz UEFA-e su u svom saopćenju naglasili da će dozvoljeni postotak popunjenosti stadiona zavisiti i od odluka lokalnih vlasti, što bi mogao biti slučaj kada je riječ o našoj zemlji, o čemu je danas  za Faktor govorio  i pomoćnik Ministartsva zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez.

Odluku Evropske fudbalske federacije pojasnio je i prvi čovjek ove organizacij Aleksander Čeferin.

– Današnja odluka je prvi korak koji navijače stavlja na prvo mjesto, ali i poštuje odluke lokalnih vlasti. Dok se svi susrećemo sa zajedničkim neprijateljem, virusom COVID-19, različite zemlje imaju različita pravila. Ova odluka koliko-toliko olakšava situaciju navijačima, uvažavajući sve odluke lolaknih vlasti. Čak 27 zemlja je već dozvolilo prisustvo navijača, a ova odluka zavisit će od zemlje do zemlje i od takmičenja do takmičenja – rekao predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Autor: FaktorStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno