Nogomet

FOTO: Dostojanstven oproštaj zeničke Fortune iz Kupa BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dostojanstven oproštaj zeničke Fortune iz Kupa BiH – Ove srijede, 30.9.2020.godine, u Zenici je odigrana utakmica šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, između kantonalca ZDK, NK Fortuna i prvoligaša FK Rudar iz Kaknja, člana Prve m:tel lige FBiH.

Fortuna je pružila veliki otpor favorizovanim gostima iz Kaknja, koji se takmiče dva ranga više od Fortune i dostojanstveno se oprostila od daljnjeg takmičenja u Kupu BiH minimalnim porazom.

Rezultat:

NK Fortuna – FK Rudar (Kakanj) 0:1 (0:0);

Strijelac gola za Rudar bio je Tarik Zukić u 53′;

Crveni karton (drugi žuti karton): Adi Bešić (Rudar) u 79′;

 

Službena lica na utakmici NK Fortuna – FK Rudar Kakanj:

Glavni sudija Azem Karić (Zenica), pomoćnici: A1 Alen Gluho (Sarajevo), A2 Emir Delić (Zenica), 4.sudija Haris Poprženović (Travnik), delegat Esnaf Buza (Kakanj), posmatrač suđenja Adnan Alispahić (Zenica).

Utakmica se igrala na „B“ terenu sa vještačkom podlogom na Kamberovića polju u Zenici, po lijepom, sunčanom i ugodnom vremenu za igru (+22*). Oko stadiona, van ograde, okupilo se blizu 300 gledalaca.

Sastavi ekipa:

NK Fortuna: Bujak, Tufekčić, Vardo, Pašalić, Zahirović, Pjanić, Alić, Kubat, Šarić, Huzbašić, Bajramović. U igru su ušli Hrustić i 61′, te Jusić i Agić u 75′; (Glavni trener Armin Bujak);

FK Rudar: Dinar, Bešić, Kozlo, Alajbegović, Gačić, Subo, Gavrić, Čehajić, Imamović, Selimović, Zukić. (Glavni trener Mirnes Buza);

Plasmanom u 1/16 finala nogometnog Kupa BiH, zenička Fortuna je postigla najveći uspjeh u svom kratkom postojanju. Na putu do šesnaestine finala kupa BiH “Fortuna” je eliminisala zenički Čelik, Rudar iz Breze, Pofalički iz Sarajeva i Slaven iz Živinica.

U prvom poluvremenu vidjeli smo nekoliko šansi za golove na obe strane, a najbolju šansu imao je Rudar u 42′, kada se istakao golman Rudara Alvin Bujak, koji je u jednom napadu fenomenalno odbranio tri udarca igrača Rudara iz neposredne blizine.

Gosti iz Kaknja postižu pogodak u 53′, nakon neuspješne ofsajd zamke, po mišljenju pomoćnog sudije Alena Gluhe, a igrač Rudara, Tarik Zukić, je izašao sam pred golmana Bujaka i lako ga savladao za vođstvo Rudara od 0:1, što se ispostavilo i jedini gol na današnjoj utakmici i plasman Rudara u osminu finala Kupa BiH.

Nakon vođstva Rudara trener Bujak je uveo trojicu svježih igrača i Zeničani su imali više od igre u drugom dijelu drugog poluvremena, a prilike su propustili u 60′, 74′, 81′ i 85′, odnosno odlično je odbranio šuteve domaćih golman Rudara, Aydin Dinar. Rudar je imao veliku šansu u zadnjim trenucima utakmice, nakon jedne kontre, ali je golman domaćih, Bujak, ponovo, odlično intervenisao i spasio svoj gol. Završilo je pobjedom Rudara od 0:1 i plasman u osminu finala Kupa BiH.

U osmini i četvrtfinalu Kupa igra se po jedna utakmica i u slučaju neriješenog rezultata, izvođenje jedanaesteraca započinje odmah. U polufinalu se igraju dvije utakmice, dok se u finalu igra jedna utakmica, što je promjena u odnosu na prethodne sezone.

Rezultati 1/16 finala Kupa BiH (Izvor: Klix.ba):
Fortuna Zenica – Rudar Kakanj 0: 1
Dizdaruša – Velež 0: 3
Budućnost – Željezničar 1: 2
Goražde – Sloboda 2: 2 (Goražde ide dalje nakon penala)
GOŠK – Široki Brijeg 0: 1
Klis – UNIS 6: 2
Velez Nevesinje – Igman 2: 1
Sloboda (BN) – Tuzla City 0: 2
Rudar Prijedor – Olimpik 4: 0
Slavija – Mladost DK 2: 2 (Slavija ide dalje nakon penala)
Tekstilac – Zrinjski 1: 7
Travnik – Borac 0: 4
Zvijezda 09 – Modrica 2: 1
Zvijezda Gradačac – Radnik 0: 1
Radnički – Sarajevo odgođeno
Leotar – Krupa odgođeno za 13.10.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno