Nogomet

UEFA predstavila trofej novoformirane Konferencijske lige u kojoj će igrati i bh. klubovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UEFA predstavila trofej novoformirane Konferencijske lige u kojoj će igrati i bh. klubovi- Evropska nogometna federacija (UEFA) danas je predstavila trofej novoosnovanog takmičenja Konferencijske lige, u kojoj će u kvalifikacijama nastuptiti i bh. klubovi.

Treće evropsko nogometno klupsko takmičenje imat će svoje prvo izdanje iduće sezone, a planirano je da se igra četvrtkom kao i Evropska liga.

Trofej namijenjen pobjedniku visok je 57,5 ​​centimetara, težak je 11 kilograma i izgrađen je od galvanskog čelika. Sastoji se od 32 šestougaona stuba, što simbolizira svaki od klubova koji će igrati u grupnoj fazi takmičenja.

Prema detaljima koje je otkrila UEFA, vizualni identitet novog takmičenja “predstavlja njegovu optimističnu, nadahnjujuću i otvorenu prirodu”.

Konferencijska liga će imati istu himnu kao i Evropska liga, a formiranjem ovog takmičenja, plan UEFA-e je da svoja natjecanja učine sveobuhvatnijim i da klubovima i navijačima svih klubova pruže priliku da sanjaju i bore se za evropske trofeje.

U ovom takmičenju će uglavnom nastupati klubovi čije su asocijacije iz kojih dolaze rangirane od 16. do 55. mjesta, a iz BiH će u kvalifikacijama nastupiti drugoplasirani, trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz šampionata.
Za ulazak u grupnu fazu takmičenja, svaki tim će dobiti 2.940.000 eura.

Konferencijska liga započet će učešćem 184 tima u kvalifikacijama, koji će se pokušati plasirati u grupnu fazu.

Predviđeno je da u grupnoj fazi bude osam grupa po četiri tima, nakon koje će se igrati nokaut faza takmičenja – osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale, koje će se održati 25. maja 2022. u Tirani (Albanija).

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno