Nogomet

Ove srijede u Zenici finale Kupa NS ZDK, zenička Fortuna pred osvajanjem prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove srijede u Zenici finale Kupa NS ZDK, zenička Fortuna pred osvajanjem prvog trofeja u seniorskoj konkurenciji- Finale Kupa za seniore Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) na rasporedu je ove srijede, 26.5.2021.godine od 17 sati u Zenici na „B“ terenu Kamberovića polja.

U finalu će igrati zenička Fortuna i ekipa Stupčanica iz Olova.

Zenički kantonalni ligaš je završio sezonu u Ligi ZDK na četvrtom mjestu sa omjerom od osam pobjeda, šest neriješenih i četiri poraza, 30 bodova, gol razlika 39:26.

Fortuna je sjajno odigrala sezonu u prvenstvu i Kupu NS ZDK, gdje je došla do finala. Fortunaši su u fantastičnom nizu rezultata, 15 utakmica, 11 pobjeda i četiri neriješena rezultata.

U dosadašnjim utakmicama u Kupu, ove sezone, Fortuna je eliminisala Nemilu sa 3:0 (p.f.), te dva drugoligaša, visočku Bosnu sa 3:1 i Krivaju iz Zavidovića sa 3:1, u polufinalu su bili slobodni.

NK Stupčanica iz Olova se nalazi na drugom mjestu tabele u Drugoj ligi FBiH i na dva kola do kraja prvenstva zaostaje četiri boda za vodećim Borcem iz Jelaha.

U Kupu ZDK pobjedili su tetovski Borac sa 4:0, Rudar iz Breze sa 5:1 i Usoru sa 3:0.

Ovogodišnje finale Kupa ZDK je repriza prošlogodišnjeg, kada je u Olovu Stupčanica bila bolja od zeničke Fortune sa rezultatom 4:1.

Zeničani su u prilici da nastave seriju odličnih rezultata, da se revanširaju Stupčanici za prošlogodišnji poraz u finalu Kupa i da po prvi put osvoje neki trofej u seniorskoj konkurenciji.

Karte podrške za NK Fortuna u prodaji su od juče i u klubu se nadaju velikoj podršci kupovinom karata.

Nominovana službena lica za finalnu utakmicu: Glavni sudija Ermin Sivac (Zenica), pomoćnici, A1 Tarik Mulasmajić (Tešanj), A2 Sahib Smriko (Zenica), četvrti sudija Ismet Ibrahimkadić (Tešanj), a delegat Azmir Salčinović (Župča).

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno