Info

Udruženje Socijalnih Pedagoga u BiH: “Without double standards”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Udruženje Socijalnih Pedagoga u BiH: “Without double standards” – Dana 13.11.2020 godine je Udruženje Socijalnih Pedagoga u Bosni i Hercegovini, učestvovalo u završnoj konferenciji u sklopu projekta “WITHOUT DOUBLE STANDARDS” na temu “Women, gender and politics in BiH” koju provodi  Udruženje žena “Interaktiv” iz Bijeljine. Kao zaključak navodi se, između ostalog, da i pored brojnih pokazatelja koji svjedoče o prisustvu veoma patrijarhalnih stavova i normi, ne mogu se zanemariti određeni pozitivni pomaci, kao i prisutnost bolje i interesa da se i dalje radi na postizanju ravnopravnosti što je svakako rezultat podignute svjesti o potrebama integracije načela ravnopravnosti iz de jure u de facto stanje. Te da bi fokus trebao biti usmjeren na kompetencije a ne na spol.
Koristimo priliku da se zahvalimo “Udruženju žena INTERACTIV na pozivu za učešće u ovom projektu koji zasigurno ima veliki značaj u društvu u kojem živimo.
Projekat finansiran od srane United States Embassy to Bosnia and Herzegovina
Planirano je u narednom periodu potpisivanje Sporazuma o saradnji između ova dva Udruženja, kako bi na taj način poboljšali sprovođenje ciljeva od zajedničkog interesa kako za udruženja tako i za društvo.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno