Info

Udruženje Socijalnih pedagoga BiH: Proglašen stečaj, odnosno likvidacija udruženja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Poštovani, obavještavamo vas da je Skupština Udruženja Socijalnih Pedagoga u Bosni i Hercegovini proglasila Stečaj odnosno Likvidaciju ovog Udruženja! Kao razlog navodi se neaktivnost Udruženja.
Na mjesto Stečajnog upravnika (Llikvidatora) imenovan je Almin Muftić do sadašnji predsjednik Udruženja.
Nažalost ovo je posljednje Udruženje Socijalnih Pedagoga na nivou Bosne i Hercegovine koje se gasi! Nismo uspjeli ostvariti prvobitne ciljeve koji se odnose na veću zastupljenost socijalne pedagogije u pravnom sistemu BiH kao i u obrazovnom sistemu BiH. Vjerujemo da će neke buduće generacije smoči snage i volje da implementiraju ovu plemenitu profesiju u sistem kako bi se na taj način dalo značaja ovoj profesiji a i poboljšao socijalni, obrazovni sistem kako u kantonima tako i cijeloj Bosni i Hercegovini.
Također koristimo priliku da se zahvalimo svima onima koji su doprinijeli razvoju socijalne pedagogije kao profesije, u šta spada na prvom mjestu
Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici (Odsjek za socijalnu pedagogiju), udruženja građana koji su promovirali socijalnu pedagogiju kroz svoje aktivnosti, Gradskoj Upravi Grada Zenice koja je također promovirala ovu profesiju, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, Federalnom Ministarstvu socijalne politike, Zastupnicima u parlamentima svih nivoa u BiH i Zenicablogu koji je svakodnevno izvještavao o našim aktivnostima.
Mi ćemo svakako kroz neke druge oblike djelovanja nastaviti i dalje na razvoju socijalne pedagogije u Bosni I Hercegovini.
S poštovanjem
Stečajni upravnik
(Likvidator Udruženja)
Almin Muftić Dipl.soc.ped
Zenica, 06.05.2022.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno