Info

FOTO: Učenici Škole za djecu sa poteškoćama u razvoju posjetili premijera Bašića i ministra Kozlića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grupa učenika i članovi menadžmenta JU “Škola za obrazovanje osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju” Zenica, povodom 55. rođendana škole, posjetila je premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnesa Bašića.

Mališani su se družili s premijerom i njegovim savjetnikom Emirom Vračom, a potom su obišli prostorije Ureda premijera.

Direktor ove škole Tarik Salčinović zahvalio se premijeru Bašiću i kantonalnoj Vladi na kontinuiranoj podršci ovoj jedinoj osnovnoj školi za djecu sa poteškoćama u razvoju u ZDK-u te stvaranju uslova za normalno odvijanje nastavnog procesa za oko 50 đaka.

Premijer Bašić je potvrdio opredjeljenje ove vlade da nastavi ulagati u kadrovsko, materijalno i infrastrukturno jačanje obrzovnih ustanova, kao i unapređenje uslova za proces inkluzije u školama.

Učenici i nastavnici, u okviru obilježavanja rođendana škole, posjetili su nekoliko javnih institucija i ustanova.

Tako je ova grupa tokom dana posjetila i ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahiju Kozlića te obišla prostorije resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno