Biznis

Policija Kantona 10 će prva u FBiH imati nove uniforme, posao dobile firme iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno Završena Javna Nabavka za Isporuku Policijskih Uniformi MUP-u Kantona 10- Grupa Ponuđača iz Zenice Osigurava Nove Policijske Uniforme za MUP Kantona 10

Grupa ponuđača ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. iz Zenice odabrana je za nabavku za isporuku novih policijskih uniformi Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona 10. Ovaj značajan projekt, vrijedan 426.940,00 KM, predstavlja korak naprijed u modernizaciji policijskih snaga u skladu s nedavno usvojenom Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi.

Uredba, koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 26. jula 2023. godine, standardizuje izgled uniformi svih policijskih snaga Federacije. Ovim potezom nastoji se unaprijediti prepoznatljivost i profesionalnost policije na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ponuda Grupe ponuđača ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. obuhvata isporuku osnovnih radnih policijskih uniformi u vrijednosti 354.940,00 KM, uniformi za specijalnu policiju u vrijednosti 58.250,00 KM, te poludubokih čizama u vrijednosti 13.750,00 KM. Rok isporuke je 60 dana od potpisivanja ugovora.

Postupak javne nabavke pokrenut je 22. januara 2024. godine, a procijenjena ukupna vrijednost nabavke iznosila je 427.000,00 KM bez PDV-a. ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. su dostavili uzorke uniformi sa certifikatima ovlaštenih institucija, potvrdivši usklađenost sa zadanim tehničkim specifikacijama. Dodatno, MUP Kantona 10 je izvršio laboratorijsko ispitivanje materijala u nezavisnoj laboratoriji Mirta-Kontrol d.o.o. Zagreb, gdje je utvrđeno da materijali zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve.

Ovaj projekt značajno doprinosi opremljenosti i efikasnosti naših policijskih snaga. Nova uniforma ne samo da će poboljšati izgled policije, već će osigurati i veću funkcionalnost i udobnost za policijske službenike.

Iz ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. također su izrazili zadovoljstvo uspješnim završetkom postupka javne nabavke, ističući važnost ovakvih projekata za lokalnu privredu i sigurnost. “Ponosni smo što smo dio ovog značajnog koraka ka modernizaciji policijskih snaga u našoj zemlji,” kazao je predstavnik SHOT d.o.o.

Ovaj projekt je samo jedan u nizu napora Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da unaprijedi rad i izgled policijskih snaga, čime se doprinosi većoj sigurnosti i povjerenju građana u policiju.

Očekuje se da će nove uniforme biti isporučene u roku od 60 dana, čime će policijske snage Kantona 10 biti među prvima koje će nositi nove, standardizirane uniforme.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno