Biznis

Policija Kantona 10 će prva u FBiH imati nove uniforme, posao dobile firme iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno Završena Javna Nabavka za Isporuku Policijskih Uniformi MUP-u Kantona 10- Grupa Ponuđača iz Zenice Osigurava Nove Policijske Uniforme za MUP Kantona 10

Grupa ponuđača ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. iz Zenice odabrana je za nabavku za isporuku novih policijskih uniformi Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona 10. Ovaj značajan projekt, vrijedan 426.940,00 KM, predstavlja korak naprijed u modernizaciji policijskih snaga u skladu s nedavno usvojenom Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi.

Uredba, koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 26. jula 2023. godine, standardizuje izgled uniformi svih policijskih snaga Federacije. Ovim potezom nastoji se unaprijediti prepoznatljivost i profesionalnost policije na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine.

Ponuda Grupe ponuđača ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. obuhvata isporuku osnovnih radnih policijskih uniformi u vrijednosti 354.940,00 KM, uniformi za specijalnu policiju u vrijednosti 58.250,00 KM, te poludubokih čizama u vrijednosti 13.750,00 KM. Rok isporuke je 60 dana od potpisivanja ugovora.

Postupak javne nabavke pokrenut je 22. januara 2024. godine, a procijenjena ukupna vrijednost nabavke iznosila je 427.000,00 KM bez PDV-a. ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. su dostavili uzorke uniformi sa certifikatima ovlaštenih institucija, potvrdivši usklađenost sa zadanim tehničkim specifikacijama. Dodatno, MUP Kantona 10 je izvršio laboratorijsko ispitivanje materijala u nezavisnoj laboratoriji Mirta-Kontrol d.o.o. Zagreb, gdje je utvrđeno da materijali zadovoljavaju sve tehničke zahtjeve.

Ovaj projekt značajno doprinosi opremljenosti i efikasnosti naših policijskih snaga. Nova uniforma ne samo da će poboljšati izgled policije, već će osigurati i veću funkcionalnost i udobnost za policijske službenike.

Iz ZENKO d.o.o. i SHOT d.o.o. također su izrazili zadovoljstvo uspješnim završetkom postupka javne nabavke, ističući važnost ovakvih projekata za lokalnu privredu i sigurnost. “Ponosni smo što smo dio ovog značajnog koraka ka modernizaciji policijskih snaga u našoj zemlji,” kazao je predstavnik SHOT d.o.o.

Ovaj projekt je samo jedan u nizu napora Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da unaprijedi rad i izgled policijskih snaga, čime se doprinosi većoj sigurnosti i povjerenju građana u policiju.

Očekuje se da će nove uniforme biti isporučene u roku od 60 dana, čime će policijske snage Kantona 10 biti među prvima koje će nositi nove, standardizirane uniforme.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno