Biznis

Udruženje poslodavaca Zenica, Savez udruženja poslodavaca ZDK potpisali memorandum sa CEATEC

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje poslodavaca Zenica, Savez udruženja poslodavaca ZDK potpisali memorandum sa CEATEC- Udruženje poslodavaca Zenica, Savez udruženja/udrugu poslodavaca ZDK potpisali su Memoradndum o razumijevanju sa  Kinesko-europskom agencijom za tehničku i ekonomsku saradnju (CEATEC).

Memorandum su potpisali direktor odjela za međunarodnu trgovinu CEATEC-a, gosp. Henry Zhang, predsjednica Udruženja poslodavaca Zenica, gdja Senaida Turkić, predsjednik Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, gosp. Mladen Perić.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju bit će učinjen  važan korak za uspostavljanje saradnje između poduzetnika Zenice i ZE-DO kantona i NR Kine, što će omoguíti uspješniju kumunikaciju medju stranama i promociju ovog regiona potencijalnim kineskim partnerima.

Konačni cilj je, kako je u Memorandumu navedeno, promocija mogućnosti za ulaganje kineskih investitora, promocija obostranih turističkih potencijala, razmjena iskustava između lokalnih zajednica, kao i transfer znanja iz oblasti modernih tehnologija.

Slijedeći korak poslije potpisivanja Memoranduma je organizovanje prezentacije CEATEC i mogucnosti konkretne saradnje BH privrednika sa CEATEC-om i privrednicima ZDK i Srednjobosanskog kantona krajem maja ili početak juna u ovisnosti od epidemiološke situacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno