Biznis

ArcelorMittal Zenica: Nemamo alternativu, osim da zaustavimo proizvodni proces

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica o najavljenom prekidu isporuke prirodnog plina- Obratio nam se Energoinvest sa izjavom  da je od 1. aprila uspostavljen novi put snabdijevanja prirodnim gasom preko Turske i time je skraćen, pri čemu su oni dobavljači, a BH Gas će vršiti transport.

Iz Energoinvesta su nam kazali da bismo trebali imati ugovor s njima za snabdijevanje prirodnim plinom, a ne sa BH Gasom. Odgovorili smo im da nam treba potvrda Vlade FBiH, kao i BH Gasa o ovoj temi.

Iznenadila nas je vijest objavljena jučer da će se snabdijevanje prirodnim plinom zaustaviti od 7. maja 2021., a zbog internih sukoba Energoinvesta i BH Gasa.

Nemamo alternativno rješenje, nego zaustaviti proizvodni proces. Hitno tražimo od Vlade FBiH da reaguje na ovaj problem koji će imati ozbiljan utjecaj na našu proizvodnju i stanje postrojenja.

Vjerujemo da će Vlada FBiH pozitivno zaključiti ovaj problem već danas, kako ne bismo morali zaustaviti proizvodnju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno