Info

Udruženje „DLAN“ u posjeti Konjicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje „DLAN“ u posjeti Konjicu – Protekli vikend članovi Udruženja „DLAN“ – kantonalnog udruženja roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa, stručni saradnici i volonteri posjetili su Konjic.

Cilj posjete bio je prije svega želja za socijalizacijom populacije osoba sa invaliditetom kao i obilazak znamenitosti ovog prelijepog grada.

Grupa od 35 članova, stručnih saradnika i volontera posjetila je Titov bunker u Konjicu, uživala u prirodnim ljepotama Boračkog jezera ali i obišla znamenitosti prelijepog Konjica.

Zahvaljujemo se prije svega načelniku Općine Konjic gospodinu Emiru Bubalu na prijateljskom i ljudskom gestu podrške našem Udruženju. Veliko hvala i gospodinu Edinu Mujaku pomoćniku načelnika Općine Konjic za pitanja boraca, invalida, izbjegla i raseljena lica i socijalnu zaštitu koji je ispred Općine Konjic upriličio druženje uz kahvu i kolače sa članovima našeg Udruženja i poželio nam dobrodošlicu u Konjic.

Također, zahvaljujemo se i preduzeću „Igman“ iz Konjica koje nam je omogućilo posjetu Titovom bunkeru kao i gospodinu Nijazu Điveru koji nam je bio odličan domaćin prilikom posjete ovoj znamenitoj građevini.

Izleti poput ovog su veoma značajni za članove Udruženja „DLAN“ i njihove porodice jer im omogućavaju da se bar na kratko osjete ravnopravnim članovima društva, ali i daje mogućnost da bar na jedan dan zaborave surovu svakodnevnicu života koji žive.

Udruženje „DLAN“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno