Info

Udruženje Baton turnirom u kuglanju obilježilo rođendan Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica je povodom 20 marta rođendana grada Zenice za ratne vojne i civilne invalite te stradalnike rata, organizovao je tradicionalni deveti po redu turnir u kuglanju.

Turnir je okupio preko pedeset učesnika takmičara: paraplegičara, amputiraca koji su bili podjeljeni u dvije kategorije.

U kategoriji stopostotnih ratnih vojnih invalida prve kategorije dvostrukih amputiraca i tetraplegije prvo mjesto je zauzeo Smajić Fadil. drugi je bio Tarahija Nedžad dok je treće mjesto pripalo Muhamedu Efendiću.

U kategoriji ratnih vojnih invalida sa općim invaliditetom i amputacijama gornjih ekstremiteta prvo mjesto je zauzeo Tatarević Senad drugi je bio Durmić Ćazim dok je treće mjesto pripalo Redžić Mirsadu.

„Devetu godinu zaredom Baton obilježeva rođendan Grada organizovanjem turnira u kuglanju. Iskoristimo priliku da pozovemo RVI Grada Zenice da uz nekoliko sati druženja obilježimo ovaj datum, da ga provedemo sportski rekreativno družimo se ujedno i očuvamo sjećanje na istorijat našeg grada, naglasio je Amir Ismić, predsjednik KPS „Baton“ Zenica.
Napominjemo da će povodom 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica organizovati tradicionalni deveti po redu turnir u streljaštvu za ratne vojne i civilne invalite te stradalnike rata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno