Info

NET Akademija: Šta sve Exel može!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NET Akademija: Šta sve Exel može! – Microsoft Excel spade u skupinu programa paketa Microsoft Office.  Excel, kao program, posjeduje niz alata koji nam pomažu i olakšavaju rad u radnim tabelama. Jednostavan je za učenje, korištenje i u kratkom period pokazuje pozitivne rezultate rada.

Mnoštvo kompanija koristi Excel za upravljanje podacima, poslovno planiranje, razne evidencije, izradu posebnih tabela za kompleksnije obračune, kao i čuvanje i upravljanje podacima kompanije koje kreiramo u željenim tabelama.

Pored standardnih alatki koje posjeduje ova vrsta programa: izrada tabelarnih proračuna i reprezentativnih izvještaja, grafikona i analiza, Excel nudi mnogo više. U sebi ima ugrađeno preko 600 gotovih funkcija, svrstanih po kategorijama, funkcije za rad sa tekstualnim podacima, funkcije za rad sa bazama podataka, kao i razne matematičke, statističke, financijske i druge funkcije. Excelova alatka za izradu mapa omogućava da se podaci prikažu u formi geografske karte. Na primjer, lako se može napraviti atraktivna mapa koja prikazuje za kompaniju nivo prodaje po državama.

Jednostavna izrada izvedenih tabela (Pivot tabele) i dijagrama na osnovu podataka u Excelu pomaže u donošenju važnih poslovnih odluka, a njegove napredne alatke Goal Seek (funkcije za određivanje ulaznih podataka potrebnih da bi se dobio zadani rezultat), moćna alatka Solver i dodatni modul Analysis ToolPak sa statističkim, finansijskim, inženjerskim i naučnim funkcijama, koriste se za rješavanje složenih poslovnih problema.

Ali, i pored poslovnog, mogućnosti su ogromne za korištenje Excela i kod kuće, u privatne svrhe.

Steknite potrebna znanja o excelu uz NET AKADEMIJU. U ponudi je kurs-excel za početnike. Svrha ovog kursa bi bila da Vas uvedemo u osnove korištenja Microsoft Excela, kako bismo Vam ponudili temelj za dalji rad i napredovanje.

Detaljnije informacije o kursu možete pronaći pristupom na link:

http://bit.ly/net-excel-osnovni

 

Iskoristite svoje vrijeme kvalitetno! Prijavite se!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno