Politika

Učenje o značaju kupovine domaćih proizvoda

Emina Tufekčić
Emina Tufekčić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijećnica Gradskog vijeća Zenice Emina Tufekčić (SDA) uputila je Federalnom ministarstvu obrazovanja, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te Pedagoškom zavodu ZDK – vijećničku inicijativu, koju je naslovila – Učenje o značaju kupovine domaćih proizvoda u osnovnim i srednjim školama.

Prenosimo inicijativu u cijelosti:

Nakon provedenog istraživanja došla sam do saznanja da se o domaćoj proizvodnji i značaju kupovine domaćih, bh. proizvoda u osnovnim školama stiče vrlo malo ili nikakvo znanje.

Mladi naraštaji koji su još dio obrazovnog procesa trenutni su i budući potrošači čija će osviještenost o društvenoj odgovornosti promijeniti sistem vrijednosti pri odabiru proizvoda ili usluga na tržištu. Moja inicijativa se odnosi na uvođenje časova u Godišnji program rada sa odjeljenskom zajednicom u svim razredima na temu: Značaj domaće proizvodnje i kupovine domaćih proizvoda. Inicijativa se može realizirati i u saradnji sa bosanskohercegovačkim udruženjima proizvođača.

Cilj je senzibilizacija učenika prema domaćim proizvodima što će im omogućiti sticanje nekih osnovnih znanja i stavova kada je u pitanju domaća proizvodnja. Mi trebamo i moramo odgajati generacije koje će imati razvijenu svijest o neophodnosti kupovine domaćih proizvoda jer ćemo na taj način osigurati oporavak privrede, a samim tim i socijalnog statusa naših učenika, roditelja i svih građana naše domovine, Bosne i Hercegovine.

Zenica, 29.10.2015. godine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno