Info

Učenici OŠ “Aleksa Šantić” posjetili Srebrenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici OŠ “Aleksa Šantić” posjetili Srebrenicu – Dana 24.4.2017.godine, svi učenici devetih razreda i deset nastavnika posjetili su Memorijalni centar Potočari. Takodje su posjetili i učenike bošnjačke nacionalnosti u Novoj Kasabi nedaleko od Konjević Polja, koji pohadjaju nastavu kao istureno odjeljenjo OŠ „Vladislav Skarić“ iz Sarajeva.

Nastava za djecu povratnika na tom prostoru odvija se u prostorijama medzlisa Islamske zajednice iz razloga što vlasti Republike Srpske ne dozvoljavaju ustavom zagrantovana prava učenicima, izučavanje nacionalne grupe predmeta. Učenici OŠ „Aleksa Šantić“ su se družili sa učenicima iz Nove Kasabe i uručili im prigodne poklone. Nakon toga, put je nastavljen prema Srebrenici gdje su u Memorijalnom centru Potočari, učenici i nastavnici odali počast žrtvama genocida. Nakon toga kustos je održao historijski čas o događajima u Srebrenici. Uslijedila je posjeta sobi sjećanja i hali Fabrike akumulatora. Posjeta je završena projekcijom dokumentarnog filma o Srebrenici.

Ovo je već postala praksa u OŠ „Aleksa Šantić“, da svaka završna generacija škole posjeti Memorijalni centar Potočari. Sredstva za prijevoz obezbijedili su OŠ „Aleksa Šantić“ i Regionalna deponija Mošćanica, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Vijeće roditelja OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno