Info

Održan seminar: “Jedinstvo muslimana je ključ njihovog uspjeha”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan seminar: “Jedinstvo muslimana je ključ njihovog uspjeha” – U periodu od 18. do 26. aprila 2017. godine, u organizaciji Muftijstva zeničkog, u Maglaju, Tešnju i Zenici realizirani su stručni seminari za imame Muftiluka zeničkog, na kojima je predavač bio Mahmut Karalić, profesor, muhaddis i prevodilac hadiskih zbirki ”Kutubu site”.

Seminarima u Maglaju, Tešnju i Zenici nastavljena je realizacija projekta doedukacije imama Muftiluka zeničkog, u okviru kojeg su organizirani stručni seminari za imame na kojima su predavači eminentni stručnjaci iz različitih oblasti.

Nakon uvodnih riječi glavnih imama i besjede muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića, profesor Karalić imamima je predstavio temu ”Jedinstvo muslimana je ključ njihovog uspjeha”, u okviru koje je, između ostaloga, istakao: ”Jedinstvo muslimana je obaveza koja je propisana Kur’anom i Sunnetom Božijeg Posanika Muhammeda, a. s. Jedan od bitnih faktora jedinstva je i pravilno razumijevanje vjere i njenih pravila i principa, zbog činjenice da razmimoilaženje u vjeri i različita shvatanja nekih vjerskih pitanja mogu biti razlogom nejedinstva i razdora među muslimanima. Razmimoilaženja koja su rezultat različitih mišljenja i stavova na osnovu idžtihada su legitimna i ne proizvode negativne posljedice, ali opasna su razmimoilaženja koja vode rascjepu i netolerantnom odnosu prema neistomišljenicima.”

Na seminaru za imame koji je planiran u mjesecu maju predavač će biti muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić, koji će imamima predstaviti temu ”Propisi o zekatu i sadekatu-l-fitru”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno