Info

Učenici iz Perinog Hana u Potočarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici iz Perinog Hana u Potočarima – Učenici i nastavnici zeničke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ iskoristili su prvi dan proljetnog  raspusta, posjetivši Memorijalni centar Potočari.

Odlukom Nastavničkog vijeća škole,  svi učenici IX razreda, njih 57 i 10 nastavnika, imali su priliku po prvi puta posjetiti Srebrenicu i upoznati se sa genocidom koji se dogodio na tom mjestu.

“Naš cilj je da ubuduće svake godine učenici devetih razreda posjete Memorijalni centar u Potočarima, da na tom mjestu neposredno saznaju kolike su bile strahote genocida i da izvuku pouku da se više nikada, nikome, ne dogodi takvo zlo”, kazao je direktor Džemail Pepić.

U Memorijalnom centru, učenici su imali historijski čas, nakon kojeg su posjetili muzejsku zbirku u bivšoj Fabrici akumulatora a u spomen-sobi pogledali dokumentarni film o stradanju Bošnjaka koji su bili pod zaštitom UN-a.

Sredstva za prijevoz učenika osigurala je škola a ručak za učenike Sindikalna škola u Srebrenici posredstvom g-dina Selvedina Šatorovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno