Rukomet

Ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior nad ekipom „Gračanica 2“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 17.kola (četvrto kolo drugog dijela sezone) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, u Zenici su igrali ekipe ŠR Čelik junior i RK „Gračanica 2“.

Utakmica je odigrana od 13 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u prisustvu oko 30 gledalaca. Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovom meču zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik junior.

 Rezultat: ŠR Čelik junior – RK „Gračanica 2“  40:24   (22:15);

Isključenja: ŠR Čelik junior 10 minuta, RK „Gračanica 2“ 8 minuta;

Sudije su bili A.Dautović, A.Đulović, delegat Damir Gadžo;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Jasmin Omerović 1, Amer Ekinović 3, Anes Suljić 4, Adi Šabić, Demir Šabanović 5, Edhem Grabus 11, Stjepan Baltić 4, Malik Delić 1, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 6, Ismar Đapo, Ahmed Sivac 2, Timur Omerbegović, Tin Filipović 1, Toni Međugorac 1, Amel Beganović 1; (Trener Benjamin Čeljo, pom. trener Ago Grabić, službeno lice Edin Grabus);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili  Edhem Grabus sa 11, Muhamed Ajanović 6 i Demir Šabanović 5 golova

Strijelci za „Gračanicu 2“ su bili: Kerim Bukvić 6, Emir Hadžizulfić 6, Kerim Bešić 5, Kasim Bešić 2, Kenan Osmanović 2, Bakir Džambo 2 i Edvin Dželilović 1;

Od prve minute vođstvo domaćih, a prednost se povečavala iz minuta u minut. Pobjeda nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka. Do poluvremena rezultat je 22:15 za domaću ekipu, ŠR Čelik junior.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, predmost se povećava do kraja utakmice. Svi igrači iz rostera su dobili priliku da nastupe i da ponešto pokažu iz rukometnog znanja. Završilo je potpuno zasluženo sa ubjedljivom pobjedom Zeničana od plus 16 golova, 40:24. U domaćoj ekipi nezadrživ je bio Edhem Grabus, koji je na svoj konto upisao 11 golova.

U narednom kolu ŠR Čelik Junior gostuje kod ekipe „Sloboda 2“ iz Tuzle, dok je RK Čelik domaćin ekipi „Sana 7“ iz Sanskog Mosta.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, lider na tabeli, igrao je sinoć derbi utakmicu u Žepču i zabilježili su vrijednu pobjedu od 37:44, trinaestu pobjedu u prvenstvu.

Rezultati 17.kola:

Žepče – Čelik 37:44

Kakanj – „Sloboda 2“ 28:24

Čelik junior – „Gračanica 2“  40:24

Donji Vakuf  – Jajce   (-)

Rudar (B) – Bosna TS 33:29

(Slobodne ekipe „Sana 7“ i Travnik)

 Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno