Ostali sportovi

Ubjedljiva pobjeda MNK Calp u Brčkom, poraz Drugara u Živinicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ubjedljiva pobjeda MNK Calp u Brčkom, poraz Drugara u Živinicama – U utakmicama 5.kola Prve futsal lige FBiH, grupa Sjever, zenički malonogometni klubovi gostovali su u Brčkom (MNK Calp) i u Živinicama (KMF Drugari Čelik). Zabilježili su polovičan uspjeh, MNK Calp je zabilježio ubjedljivu pobjedu, dok su KMF Drugari Čelik poraženi.

Evo rezultata:

Brčko-Distrikt: FC BRČKO – MNK CALP  5:11 (3:4)

Živinice: FC BAŠIGOVCI – KMF DRUGARI ČELIK 3:1 (2:1)

Na utakmici u Brčko –Distriktu između ekipa Brčkog i Calpa, sjajan je bio igrač i trener kluba Calp, Emin Omerdić koji je postigao šest golova, Admir Zukan je postigao tri, dok su po jedan dodali Seldin Zatagić i Mubin Salkica. Za domaće strijelci su bili Nukić (2x), Đukanović, Preljević i Helać.

Sastav MNK Calp:

Kenan Bašić, Emin Omerdić (cap), Admir Zukan, Seldin Zatagić, Mubin Salkica, Faruk Spahić, Benjamin Salkić, Enes Čolić, Ismet Doglod, Denis Imamović. (Trener Semir Teskeredžić);

U Živinicama su igrali FC Bašigovci i zenički KMF Drugari Čelik 3:1. Strijelac sve tri gola za Bašigovce bio je Almir Umihanić, a jedini gol za Drugare postigao je Edin Bašić u 14.minuti utakmice.

Sastav KMF Drugari Čelik:

Jasmin Durmo, Kenan Hafizović (cap), Edin Bašić, Albin Biloglavić, Edin Bajramović, Ahmed Brkić, Mahir Jusić, Demirel Delić, Haris Čajlaković, Ensar Imamagić, Belamin Osmančević. (Trener Benjamin Terzić);

MNK Calp je novom pobjedom ostao pri vrhu tabele nakon 5.kola, uz omjer od četiri pobjede i jedan poraz, dok su KMF Drugari Čelik na omjeru od jedne pobjede i četiri poraza.

U narednom, 6.kolu u Zenici se igra gradski derbi između ekipa KMF Drugari Čelik i MNK Calp.

Rezultati 5.kola

Živinice: BAŠIGOVCI – KMF DRUGARI ČELIK 3:1

Brčko-Distrikt: FC BRČKO – MNK CALP  5:11

Tuzla: MNK BOSNA KOMPRED – MNK KLANAC 4:1

Brijesnica Velika: FC LILIUM – MNK KASKADA 1:2

E.Imamović

Foto MNK Calp



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno