Ostali sportovi

FOTO: mini pripreme karate reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: mini pripreme karate reprezentacije BiH – U Žepču u periodu 01.-03.12.2017.god održane su mini pripreme dijela reprezentacije Bosne i Hercegovine – kadeti i juniori – u cilju da se što spremnije dočeka prvenstvo Balkana 08.-10.12.2017.god u Herceg Novom.

Treninge je vodio vd. selektora reprezentacije Franc Jakić. Sistem treninga bio je prilagođen fizičkim i psihičkim komponentama. Kako se sportski rezultati dostižu kad su sva nastojanja sportiste usmjerena ka jednom cilju, da protivnik bude pobjeđen , tako su i konceptirani treninzi.

Iako je vrijeme priprema veoma kratko, osnove taktičko-tehničke i psihološke pripreme sportista su odrađene. Forma članova reprezentacije je na zavidnom nivou, tako da takmičari zahvaljujući svoj  koncetraciji, motivaciji, kontrolisanoj agresivnosti i samopuzdanosti očekuju dobre rezultate.
Valja na kraju napomenuti da je Karate klub Viktorija bio izuzetan organizator ovog okupljanja. Nakon predstojećeg prvenstva dogovoren je nastavak saradnje među klubovima koji su dali članove reprezentacije. Za kraj poželimo reprezentaciji BiH u karateu sretan odlazak,dobre rezultate i uspješan povratak.​


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno