Rukomet

Ubjedljiva pobjeda mlade ekipe ŠR Čelik Junior nad Travnikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 14.kola (prvo kolo drugog dijela sezone) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, juče, 26.2.2022. godine, u Zenici su igrali ekipe RK Travnik i ŠR Čelik Junior, u kome su Travničani bili nominalni domaćini u ovom meču, jer nemaju gdje igrati svoje utakmice u Travniku.

Utakmica je odigrana od 16,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Pobjedu u ovom komšijskom derbi meču zabilježila je „gostujuća“ ekipa ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Travnik – ŠR Čelik Junior 27:48 (16:28);

Isključenja: RK Travnik 8 minuta, ŠR Čelik Junior 8 minuta:

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Amar Ekinović, Anes Suljić 3, Adi Šabić 4, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 10, Edhem Grabus 4, Stjepan Baltić 3, Malik Delić 5, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 8, Ismar Đapo, Ahmed Sivac 7, Matija Šarić 3, Filip Ikić, Andrej Matošević, Tin Filipović 1;  (Trener Vladimir Zeljko, pomoćnici Ago Grabić i Benjamin Čeljo, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Demir Šabanović sa 10, Muhamed Ajanović 8, Ahmed Sivac 7 i Malik Delić 5 golova;

Kod RK Travnik, Ergin Terzić 6, te Salih Čelarević, Amar Hrustanović i Mateo Čeko po 5 golova.

 

Mlada ekipa ŠR Čelik Junior se revanširala Travničanima za poraz iz prvog dijela sezone. Pobjeda je više nego ubjedljiva i zaslužena sa 21 gol razlike, 27:48, bez obzira što se igralo u Zenici.

 

Nešto više o samoj utakmici kazao nam je Vladimir Zeljko, trener ekipe i osnivač ŠR Čelik Junior:

-Od samog početka naši rukometaši dali su do znanja protivničkoj ekipi da u Zenici nemaju sta tražiti.

Cijeli tok utakmice naši momci su bili razigrani i raspoloženi za igru.

Sigurnim pozicionim napadom, ubojitim kontranapadom iz agresivne odbrane dečki su rešetali mrežu gostiju, što je na kraju utakmice rezultiralo sa 48 postignutih pogodaka.

Danas su svi igrači bili raspoloženi za igru počev od i danas odličnog mladog golmana Džana Čelje, pa do, danas, nezaustavljivog pivota Demira Šabanovića. Takođe, odličnu partiju pružio je mladi Ahmed Sivac, standardno dobri su bili naši desnokrilni igrači, a sve to pod dirigentskom palicom organizatora naše igre,  Muhameda Ajanović. Golmani na nivou, takođe.

Vrijedi istaći da su svi igrači dobili priliku da nastupe u današnjem meču, pa tako i četrnaestogodišnji Tin Filipović, koji se takođe upisao u listu strijelaca -, izjavio je ponosno trener Zeljko.

Rezultati 14.kola (izvor Sport DC):

Travnik – Čelik Junior 27:48

Jajce – Čelik 31:33

Gračanica 2 – Žepče 28:29

Donji Vakuf – Kakanj 25:42

Sloboda 2 – Rudar (igraju 27.2.)

(Slobodni su bili Bosna TS i Sana 7)

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, jesenji prvak i lider na tabeli, ostvario je juče veliku pobjedu od 31:33 u Jajcu u „utakmici godine“, kako kažu iz RK Čelik. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/velika-pobjeda-rk-celik-u-utakmici-godine-u-jajcu/ .

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno