Rukomet

FOTO: Još jedna ubjedljiva pobjeda mlade ekipe ŠR Čelik Junior – Donji Vakuf „zaleđen“ na minus 23

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 15.kola (drugo kolo drugog dijela sezone) u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, u Zenici su igrali ekipe ŠR Čelik junior i RK Donji Vakuf.

Utakmica je odigrana od 16,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici u prisustvu 50-ak gledalaca. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu u ovom meču zabilježila je domaća ekipa ŠR Čelik junior.

Rezultat: ŠR Čelik junior – RK Donji Vakuf 45:22   (20:8);

Isključenja: ŠR Čelik junior 14 minuta, RK Donji Vakuf  14 minuta i jedna diskvalifikacija Amel Džihan (D.Vakuf) u 45.minuti;

Sudije: I.Mešić i I.Mešić (Sarajevo), delegat Tijana Martinović;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Jasmin Omerović 5, Anes Suljić 4, Adi Šabić 1, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 4, Edhem Grabus 5, Stjepan Baltić 6, Malik Delić 7, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 6, Ismar Đapo, Ahmed Sivac 3, Matija Šarić, Andrej Matošević 1, Tin Filipović 1, Amel Beganović 2; (Trener Vladimir Zeljko, pomoćnici Ago Grabić i Benjamin Čeljo, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili  Malik Delić 7, te Stjepan Baltić i Muhamed Ajanović po 6 golova;

Strijelci za Donji Vakuf: Nedim Ćaluk 7, Salih Kero 5, Faris Manjušak i Adnan Plaćo po 3, Husein Čaluk 2, te Amer Verem i Husein Terzić po jedan gol;

Pobjeda mlade ekipe Čelik juniora je više nego ubjedljiva i zaslužena sa 23 gola razlike.

Samo u prvih 10-ak minuta gosti su donekle držali priključak od dva do tri gola zaostatka, ali je do poluvremena prednost domaćih otišla na plus 12 golova, 20:8.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, prednost domaćih se stalno povećava do konačnih plus 23 gola za konačnih i potpuno zasluženih 45:22.

Nešto više nakon utakmice kazao nam je Vladimir Zeljko, trener ekipe i osnivač ŠR Čelik Junior:

-U dvije zadnje  utakmice ekipa Čelik juniora postigla je skoro 100 golova, što je  vjerovatno rekord kojim se malo ko može pohvaliti. Još jedna uvjerljiva pobjeda, sada već za sedam dana starija, ali ipak mlada ekipa Čelika razmontirala je, takođe, mladu ekipu iz D.Vakufa sa nekoliko iskusnih igrača. Danas je u našoj ekipi sve funkcionisalo kako u napadu tako u odbrani. Iz kola u kolo dižemo formu i spremamo se za središnji dio prvenstva, gdje nas očekuje nekoliko kvalitetnih utakmica, koje će sigurno donijeti novog člana Premijer lige. Drago nam je da ćemo, po ko zna koji put, biti ti koji na indirektan način odlučujemo o putniku u viši rang. Ova mladost u našim redovima daje nam.za pravo da kažemo da Zenica ne treba da brine za budućnost rukometa u narednom periodu, tu je škola rukometa Čelik junior, koja izuzetno kvalitetno radi sa omladinskim kategorijama -, izjavio je ponosno trener Zeljko.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, lider na tabeli igra gostujuću utakmicu u Tešnju protiv ekipe RK Bosna TS, nedjelja u 17 sati.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno