Rukomet

Ubjedljiva gostujuća pobjeda rukometaša Čelik Juniora u Donjem Vakufu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 27.novembra 2022.godine, od 17 sati, u Donjem Vakufu je odigrana utakmica 10.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023 između domaćeg prvoligaša, RK Donji Vakuf i zeničkog prvoligaša, lidera na tabeli, ŠR Čelik Junior. Utakmica je odigrana u gradskoj dvorani Donji Vakuf. Zasluženu i ubjedljivu pobjedu je ostvarila favorizovana ekipa Čelik Juniora  i tako zadržala lidersku poziciju bez poraza.

REZULTAT: RK DONJI VAKUF – ŠR ČELIK JUNIOR 20:37 (9:23);

Isključenja: RK Donji Vakuf , 8 minuta, ŠR Čelik junior, 4 minuta;

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Anes Suljić i Edin Bajramović sa po 8 golova;

Kod D.Vakufa  najefikasniji Armin Huber sa 5 i Alen Habib 4 gola;

Sastav ŠR Čelik Junior i strijelci: Salih Čelarević 1, Adi Pašalić 4, Faris Mrako 2, Jasmin Omerović 4, Anes Suljić 8, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 3, Edin Bajramović 8, Edhem Grabus, Stjepan Baltić 2, Džan Čeljo, Tin Filipović 2, Toni Međugorac 1, Amel Beganović 2; (Treneri Vladimir Zeljko i Benjamin Čeljo, službeno lice Dženan Dedić);

Ovo je deveta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior od devet odigranih utakmica u tekućem prvenstvu. O samoj utakmici u Donjem Vakufu saopštio nam je trener ŠR Čelik Junior, Vladimir Zeljko:

-Rutinska pobjeda naših rukometaša. Od petog minuta naši momci su krenuli žestoko i ofanzivno, ispoštovali dogovor iz svlačionice, tako da je već u 11 minutu naša prednost bila deset razlike. Momci su do kraja nastavili u istom tempu i do kraja prvog poluvremema napravili plus 14. Drugo poluvrijeme na klupi ostaje prva postava, u igru ulaze igrači sa manjom minutažom i opravdavaju ukazano povjerenje. Večeras je sve išlo po  planu i dogovoru, tako da kompletna ekipa zaslužuje sve pohvale. Do kraja imamo još utakmicu kući sa „Sanom 7“ iz Sanskog Mosta i sada već sa sigurnošću možemo reči da smo JESENJI PRVACI -, kazao nam je trener Zeljko.

Drugi zenički ligaš, RK Čelik, zabilježio je danas domaću pobjedu od 35:24 nad RK Kiseljak, a  igralo se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/foto-ocekivana-pobjeda-rukometasa-celika-nad-kiseljakom-u-areni/ .

U narednom, 11. kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi Sana 7, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, gostuje ekipi Rudar Banovići. (Izvor Sport DC).

Rezultati 10.kola  (Izvor Sport DC)::

RK Čelik – Kiseljak 35:24

Donji Vakuf – ŠR Čelik Junior 20:37

Krajina – Bosna (T) 28:28

Žepče – Rudar 36:33

Sana 7 – Nova Bila 38:30

(Slobodna je bila ekipa Jajce)

Nakon 10.kola prvi na tabeli je ŠR Čelik Junior sa 18 bodova, drugi RK Čelik sa 14 i utakmicom manje, treće je Žepče sa 14, četvrti Rudar Banovići, takođe sa 14 bodova. Na začelju je Donji Vakuf sa dva boda.

Parovi 11.kola  (Izvor Sport DC)::

ŠR Čelik Junior – „Sana 7“

Rudar (B) – RK Čelik

Bosna – Žepče

Nova Bila – Krajina

Jajce – Donji Vakuf

(Slobodna ekipa Kiseljak)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno