Rukomet

FOTO: Očekivana pobjeda rukometaša Čelika nad Kiseljakom u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 27.novembra 2022.godine, u Zenici je odigrana utakmica 10.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023 između starijeg zeničkog prvoligaša, RK Čelik, i gostiju iz Kiseljaka, RK Kiseljak.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica pred oko 80-ak gledalaca.

Zasluženu pobjedu je ostvarila favorizovana ekipa Čelika i tako nastavila hod prema vrhu tabele.

REZULTAT: RK ČELIK – RK KISELJAK 35:24 (17:8);

Rukometaši Čelika su očekivano zabilježili  novu pobjedu. Ekipa iz  Kiseljaka povela je samo sa 0:1, prvim pogotkom u drugoj minuti igre i nakon toga više nikako nisu ni sustigli rezutat, a kamoli poveli.

RK Čelik je cijelo vrijeme vodio, čak i sa 15 golova razlike. Na kraju poluvremena bilo je 17:8, a na kraju utakmice 35:24 za RK Čelik.

Da trener domaćih, Ljubomir Filipović – Miki, poslednjih 20-ak minuta nije u igru uveo sve mlade igrače sa klupe, rezultat bi sigurno bio dvostruko veći u korist Čelika. Naime, svi mladi igrači Čelika, svi šesnaestogodišnjaci iz Čelikovog podmlatka, Ahmet Kačamaković (postigao dva gola), Eldar Zukić, Omar Osmančević, te golman Tarik Škaljo (imao 4 odbrane), dobilli su šansu da se pokažu pred zeničkom publikom. Poslije dužeg vremena u ekipu Čelika se vratio i desno krilo Adi Mešinović,  koji je odsustvovao zbog pohađanja akademije.

Strijelci za RK Čelik bili su Bakir Pirić, sa 11 postignutih golova, dok su Mario Filipović i Velid Čelenka postigli po 5 golova. Kod RK Kiseljak najbolji igrač Denis Duno je postigao 7, a Berin Ahić 4 gola.

-Sve u svemu solidna, dobra i ozbiljna igra RK Čelik, igra na na premijerligaškom  nivou.

RK Čelik je ekipa koja je znalački igrala, onoliko koliko im  je bilo potrebno, za pobjedu nad mladom i korektnom ekipom Kiseljaka -, kazao nam je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Ekipa RK Čelik sada ima sedam pobjeda, jedan poraz, 14 bodova, te utakmicu manje sa RK Nova Bila.

Drugi zenički prvoligaš, lider na tabeli bez poraza, ŠR Čelik Junior ove nedjelje u 17 sati gostuje kod ekipe RK Donji Vakuf, koja se nalazi na posljednjem mjestu tabele sa dva boda i bilansom 1/7.

Rezultati 10.kola  (Izvor Sport DC)::

RK Čelik – Kiseljak 35:24

Donji Vakuf – ŠR Čelik Junior (17h)

Krajina – Bosna (T) 28:28

Žepče – Rudar 36:33

Sana 7 – Nova Bila 38:30

(Slobodna je bila ekipa Jajce)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno