Rukomet

Ubjedljiva domaća pobjeda rukometaša Čelika, Donji Vakuf „zaleđen“ na minus 27

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica 16.kola, odnosno petog kola proljetnog dijela prvenstva, Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever RK Čelik – RK Donji Vakuf. Igrano u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Gledalaca oko 100. Ubjedljivu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa RK Čelik.

REZULTAT: RK ČELIK – RK DONJI VAKUF 49:22 (26:13)

Sudije su bile Kostić i Fidahić (Goražde), delegat Borislav Slipac (Novi Travnik).

Isključenja: RK Čelik 8 minuta, RK Donji Vakuf 8 minuta. Sedmerci: Čelik 1 (1), Donji Vakuf 5 (4).

Sastav RK ČELIK: Mevludin Čehajić (9 odbrana), Muaz Kusić, Admir Hadorvić (9 odbrana), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka (1), Admir Bjelopoljak (3), Bakir Pirić (13), Adi Mešinović (1), Malik Delić (9), Tarik Kubat (2), Mario Flipović, Faris Rujanac (9), Velid Čelenka (6), Ajdin Starčević (1), Eldar Harović (3). (Treneri: Ljubomir Miki Filipović i Amar Kobilica).

Prenosimo skraćenu objavu dobijenu od RK Čelik:

Još jedna sjajna pobjeda RK Čelika, četvrta po redu iz četiri odigrane utakmice proljetnog dijela prvenstva. Ovoga puta najubjedljivija.  Svi igrači Čelika, iz rostera, su dobili šansu trenera Amara Kobilice, kome je nakon desetak mnuta igre šef stručnog štaba Ljubomir Miki Filipović prepustio da vodi ekipu Čelika  u ovoj utakmici. Bukvalno, svih 16 igrača su dobili određenu minutažu u igri.

Iako se ekipa RK Donji Vakuf čitavih 60 minuta grčevito borila, nije uspjela ostvariti ništa časnije od ubjedljivih 27 golova plus za ekipu Čelika (krajnji rezultat je 49:22 za Čelik).

Prvi golgeter utakmice je ponovo bio sjajni bek Bakir Pirić (postigao 13 golova), a Faris Rujanac i Malik Delić su dodali po 9. Gotovo svi igači, osim golmana, su se upisali u listu strijelaca.

Sve u svemu, sjajna i sigurna igra i pobjeda RK Čelika, sa odličnom igrom u odbrani i u napadu. Sve je u Čeliku ,,štimalo’’, osim početnih, prvh desetak minuta, kada je domaća ekipa očito podcijenila goste i rezultat na semaforu je glasio 3:3. To je i jedino izjednačenje rezultate u toku utakmice. Golmani Mevludin Čehajić i Admir Hadrović su takođe (sa po 9 odbrana) bili na visini zadatka.

U narednom kolu RK Čelik gostuje u Sanskom Mostu, protiv ekipe ,,Sana 7’’, koja uvijek dobro igra na vlastitom terenu.

Rezultati 16.kola  (Izvor Sport DC)

RK Čelik – Donji Vakuf 49:22

Rudar (Banovići) – ŠR Čelik junior 25:29

Žepče – „Sana 7“ 42:36

Kiseljak – Jajce 33:26

Bosna (Tešanj) – Nova Bila 38:22

(Slobodna je bila ekipa Krajina)

Nakon 16.kola prvi na tabeli je ŠR Čelik Junior sa 30 bodova i svih 15 pobjeda, drugi je RK Čelik sa 26, treće je Žepče sa 20, četvrti Rudar Banovići sa 20 bodova. Na začelju je Donji Vakuf sa dva boda

Teksti foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno