Rukomet

Pobjeda rukometaša RK Čelik u Sanskom Mostu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda rukometaša RK Čelik u Sanskom Mostu- Pobjeda RK Čelika u Sanskom Mostu:

RK SANA 7 – RK ČELIK 23:34 (13:15)

• RK Čelik je u gostima, teže od očekivanog, pobijedio Sanu 7
• Ovo je peta uzastopna pobjeda RK Čelika ovog proljeća

Utakmica 17. kola Prve lige Federacije BH u rukometu: RK Sana 7 – RK Čelik. Igrano u Sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, pred oko 100 gledalaca.

Rezultat: 34:23 (15:13) za RK Čelik.

Sudije: E. Ljuca i R. Zukić.

Delegat: Stanislav Vujić.

Isključenja: Sana 7 – 10 minuta , RK Čelik 8 minuta. Sedmerci: Sana 5 (3), Čelik 3 (2).

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (17 odbrana), Muaz Kusić (1), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka (1), Admir Bjelopoljak (5), Bakir Pirić (11), Malik Delić (2), Tarik Kubat (2), Faris Rujanac (😎, Velid Čelenka (1), Ajdin Starčević, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković, Eldar Hadrović (3). Trener: Ljubomir Miki Filipović.

Teže nego što se očekivalo rukometaši Čelika su u Sanskom Mostu pobijedili RK ,,Sanu 7 ‘’ rezultatom 34:23 (poluvrijeme 15:13) za Čelik.
Bila je to utakmica dva različita poluvremena, gdje je RK Sana u prvom poluvremenu bila gotovo ravnopravan takmac inače boljoj ekipi RK Čelika. Na samom otvaranju utakmice golman Čelika Mevludin Čehajić je imao tri sjajne uzastopne odbrane, nakon čega napadači Čelika u kontrama nisu iskoristili šanse i propisno se ispromašivali: najprije Malik Delić, zatim Velid Čelenka te Bakir Pirić. RK Sana na suprotnoj strani postiže golove, pa je semafor pokazivao 2:0 za ,,Sanu 7’’. Zatim je Čelik izjednačio na 2:2, a u 9. minuti utakmice rezultat je bio 3:3. U 12. minuti RK Čelik ponovo preuzima vodstvo na 6:5, u 18. minuti igre Čelik vodi sa 11:8 i zadržava vodstvo do kraja poluvremena. Na odmor nakon prvog poluvremena se otišlo sa rezultatom 15:13 za Čelik.

Povoljniji rezultat za RK Čelik nad ,,Sanom 7’’ je ostvaren dobrom igrom u odbrani, prije svih golmana Mevludina Čehajića i ,,komandatna odbrane Čelika’’ Danijela Jurića.

Sve u svemu bilo je to vrlo borbeno prvo poluvrijeme od strane obje ekipe, s ogromnim brojem promašaja i tehničkih greška u napadu, kad je riječ o RK Čeliku. Bilo je tu i podcjenjivanja ekipe ,,Sane’, koja nije ni malo naivna.

U drugom poluvremenu je bila druga priča: Čelik je u igru ušao odlučnije ubacivši ,,u petu brzinu’’ i mnogo bolje započeo drugo poluvrijeme. Seriju golova za Čelik je otvorio agilni Admir Bjelopoljak, tako da je već u 45. minuti igre rezultat bio, 15 minuta nakon poluvremena, 25:14 za Čelik. Time je utakmica ,,prelomljena’’, ali se ,,Sana’’ ni dalje nije predavala.

Kao i u prethodnim i u ovoj utakmici kod Čelika su svi raspoloživi igrači bukvalno dobili minutažu i šansu da igraju. Golgeter RK Čelika je ponovo bio bek Bakir Pirić, sa 11 postignutih golova. Odmah iza njega na listi strijelaca je kao i u ranijim utakmicama Čelika je snažni, korpulentni i pouzdani bek Faris Rujanac, koji je u ovoj utakmici dodao 8, a Admir Bjelopoljak 5 golova. Istako se i mladi Eldar Hadrović sa 3 postignuta gola i ,,izborenih’’ dva jedanaesterca nad njim. Na žalost, pred kraj utakmice ovaj mladi šesnaestogodišnjak je u jednom žestokom duelu sa protvničkim igračem zadobio udarac i povredu leđa. Prema ocjeni klupskog ljekara ipak se ne radi o težoj povedi.

Kod Sane 7 bolji od ostalih su bili iskusniji igrači: Anes Ibričić, koji je postigao 6 golova, a Haris Dugonjić i Milan Balaban su dodali po 5 golova. Solidan je bio i Arimin Grbić, koji je postigao 4 gola. Na kraju, valja istaći da je doajen ,,Sane 7’’ i BiH rukometa Gojko Blagojević postigao najljepši gol na utakmici.

Ovom pobjedom RK Čelik je ostvario petu uzastopnu pobjedu u nizu iz pet odgiranih utakmica ovog poljeća, bez ijedne izgubljene utakmice.

Trener Miki Filipović je za naš portal nakon utakmice izjavio:

– Teška utakmica, kao što sam i očekivao. ,,Sana 7’’ ima nekoliko odličnih iskusnih starijih, ali i mladih igrača. Uspjeli smo prebroditi i ovu prepreku i idemo dalje!– kaže Filipović.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno