Zločini

Ubistvo na Jaliji: Iza ponoći ubijen Amar Dorić, uhapšen osumnjičeni Deni Stanišić

foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ubistvo na Jaliji: Iza ponoći ubijen Amar Dorić, uhapšen osumnjičeni Deni Stanišić – Desetak minuta iza ponoći, u zeničkom naselju Jalija, ubijen je Zeničanin Amar Dorić. Prema dostupnim podacima iz policijskih izvora, on je ubijen ispred zgrade u kojoj je stanovao, u ulici Hamdije Kreševljakovića, u klasičnoj “sačekuši”. Nezvanično, on je primjetio počinioca i pokušao mu pobjeći, ali je ipak ustrijeljen hicem iz pištolja.

Izvori Zenicabloga navode da je Dorić preminuo na licu mjesta od zadobijenih povreda. Odmah po saznanju za zločin, više desetina policajaca i ekipa MUP-a ZDK raspoređeno je u cijelom gradu i trajala je bjesomušna trka sa vremenom u prikupljanju činjenica i dokaza, te potraga za bilo čim što bi moglo identificirati osumnjičenog.

U tome se vrlo brzo uspjelo, te je policija krenula u potragu za Zeničaninom Denijem Stanišićem (26), koji je tokom noći i uhapšen. On je, saznajemo, osumnjičen da je počinilac ubistva.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK za Zenicablog je potvrdila da je nakon hapšenja započela kriminalistička obrada osumnjičenog, koji će tokom dana biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK, pod sumnjom da je počinio krivično djelo ubistva.

Foto: GoogleMaps – mjesto ubistva

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno