Sudske klupe

Ubice Arnele Đogić traže manju kaznu

Arneline ubice sa advokatima
Arneline ubice sa advokatima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ubice Arnele Đogić traže manju kaznu – Advokati Avdije Selimovića (26) iz Olova i Muriza Brkića (26) sa Sokoca, koji su osuđeni za svirepo ubistvo 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova, uložili su žalbu na visinu zatvorske kazne.

Žalba je upućena Vrhovnom sudu FBiH i, kako  saznaje Avaz, odluke po ovoj žalbi još nema, pa samim tim nije zakazano ni ročište na kojem će se odlučivati po žalbenim navodima.

Selimović i Brkić su 14. juna ove godine pred Sudskim vijećem Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, za ubistvo na posebno okrutan način osuđeni na po 40 godina zatvora.

Tokom obrazloženja presuda postupajući sudija Malićbegović naveo je da je priznanje dvojice optuženih uzeo kao olakšavajuću okolnost. Sudija Malićbegović jučer je bio nedostupan za komentar zbog korištenja godišnjeg odmora.

– Ovakvo djelo nisam imao u svojoj sudskoj praksi. Ono je bilo popraćeno tolikom mržnjom da se čovjek upita koliko um može biti monstruozan da uradi ovakvo zlo osobi koja ničim nije dovela do toga da bude ubijena na ovakav način. Količina bijesa ispoljena u ovom ubistvu nezabilježena je u sudskoj praksi – kazao je, između ostalog, nakon izricanja presude sudija Malićbegović.

Kako je navela tužiteljica Lejla Handžić-Selimović, idejni tvorac monstruoznog plana bio je Arnelin bivši momak koji je, kako je tužiteljica tada kazala, ubistvo bivše djevojke planirao oko godinu.

Arnela Đogić ubijena je 27. februara ove godine, dok su Selimović i njegov prijatelj Brkić uhapšeni tri dana poslije zločina. Tijelo mlade Olovljanke bacili su u kanjon Stupčanice, dubok 70 metara, vjerujući da je tu niko neće pronaći.

Nakon izricanja presude, Selimović je molio Sud da tokom izdržavanja kazne u KPZ-u Zenica bude smješten u zaštićeni dio zatvora jer strahuje za svoju sigurnost.

A da porodica i prijatelji ubijene Olovljanke monstrumima neće halaliti, moglo se zaključiti nakon izricanja presude, kada su se u sudnici mogle čuti prijeteće poruke da će ih kazna stići i u zatvoru. Desio se tada i incident kada je dio rodbine i prijatelja pokušao fizički napasti ubice, u čemu su ih spriječili sudski policajci.

Selimović i Brkić kaznu izdržavaju u Kaznenopopravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica.

 (Vijesti.ba)Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno