Zenica

U zeničkoj areni u toku (re)vakcinacija građana Pfizer i AstraZeneca vakcinama

U zeničkoj areni u toku (re)vakcinacija građana Pfizer i AstraZeneca vakcinama- Javna ustanova Dom zdravlja Zenice jučer je započela vakcinaciju, a danas i revakcinaciju građana vakcinama Pfizer, a čitav proces, kao i prije nešto više od 20 dana, odvija se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Jučerašnjom vakcinacijom dozama AstraZenece obuhvaćeni su građani Zenice koji gravitiraju na području ambulante Centar, dok će proces revakcinacije vakcinama Pfizer biti održan danas i sutra.

Revakcinacijom će biti obuhvaćeno blizu 2.000 građana koji su sredinom maja primili prvu dozu Pfizer vakcine protiv koronavirusa, a čitav proces u Gradskoj areni odvija se bez problema i stvaranja gužvi.

Svi građani po dolasku u dvoranu odmah ulaze na ljekarski pregled, a čitav proces ne traje više od 15 minuta uz dodatnih 15 minuta opservacije nakon primljene vakcine.

U toku sutrašnjeg dana u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica bit će održana i revakcinacija medijskih radnika.

Autor: E.Mehić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem