Kultura

U Zenici završena prva izvedba Teatra u kvartu, nastavak u Bratuncu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Gradskom parku u Zenici danas je izvedena predstava Teatar u kvartu. Posjetioci parka su imali priliku uživati u tri kratke predstave, koje su tokom protekla 24 sata, tri dramska pisca i spisateljice, tri reditelja i rediteljice, sa šest glumaca i glumica napisali, postavili i za kraj izveli pred Zeničkom publikom.

U Gradskom parku prve su čast imale glumice Snežana Vidović i Adna Hasanić, koji su izvele predstavu po dramskom tekstu Emine Kovačević, a u režiji Amara Komića.

Snežana Vidović rekla da je sve bilo vrlo zanimljivo i vrlo intenzivno.

“Sve u svemu jedan super projekat i test za nas da li možemo sve da izvedemo za jedan dan”, izjavila je.

Glumica Tamara Miličević-Stilić i glumac Enes Salković s rediteljicom Lajlom Kaikčijom predstavili su komad po tekstu Nedžme Čizmo.

“Ovo je bilo predivnih 24 sata posvećenih teatru u potpunosti, gdje su se ujedinile snage svih teatarskih umjetnika i mislim da je veliki plus pošto smo imali vremenske okvire jer u takvim uslovima moramo svi da se maksimalno predamo poslu”, rekla je Nedžma.

Reditelj Dino Mustafić sa glumicom Selmom Mehanović i glumcem Adisom Mehanovićem, radio je po tekstu pisca Benjamina Bajramovića.

“Teatar u kvartu je sjajan projekat koji pokazuje puni smisao, meni je već drugi put da učestvujem, da to radim sa mladim kolegama, osjećam se zapravo veoma mladalački, napunjen energijom i želim da ovaj projakat dugo traje”, kazao je Mustafić.

U nedjelju, 12. septembra, po tekstovima Almira Imširevića, Darie Bevande i Nejre Babić u Bratuncu u roku od 24 sata će reditelji Alen Šimić, Srđan Vuletić i Oliver Jović realizirati tri predstave u kojima će igrati Dino Sarija i Dražen Pavlović, Ejla Bavčić i Ida Keškić, te Ana Tikvić i Iva Šimić.

Predstave će takođe biti izvedene u 18:00 sati na Trgu Miloša Obilića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno