Crna hronika

U Zenici pronađeno tijelo muškarca iz Zavidovića, 10 dana bilo u stanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici pronađeno tijelo muškarca iz Zavidovića, 10 dana bilo u stanu – Tijelo Zavidovićana pronađeno je u stanu na 20. spratu zeničke lamele nakon što su mještani zeničkoj policiji jutros prijavili neugodan miris.

Zeničkoj policiji javljeno je da iz stana na 20. spratu zeničke Lamele dopire neugodan miris, a nakon dolaska vatrogasaca i policije u stanu je pronađeno tijelo J. M. (73) iz Zavidovića, a doktor Hitne pomoći konstatovao je prirodnu smrt.

Međutim, problemi su nastali tek nakon odlaska policije s obzirom da je tijelo ostalo u stanu. Kako su za Klix.ba kazali stanari zeničke Lamele, tijelo nije imao ko preuzeti zbog čega se još uvijek nalazi u stanu.

Stanarima su iz Gradskih grobalja Zenica kazali kako mogu preuzeti tijelo, ali da nemaju gdje da ga odvezu, dok zenička bolnica ne želi preuzeti tijelo nakon posljednjeg sličnog slučaja.

Naime, tijelo zeničkog penzionera koji nije imao srodnika niti nekog spremnog da plati troškove sahrane i ležarine, u zeničkoj bolnici je boravilo tri mjeseca zbog čega su troškovi sahrane koštali oko 5.000 KM.

Tada je grad platio troškove da se penzioner sahrani, a ovo je još jedan slučaj u kojem će, ako ne bude srodnika, biti potrebna reakcija nadležnih institucija. No, ovo je i alarm da se ovakvi slučajevi moraju institucionalno rješavati.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno