Sudske klupe

U Zenici pretresi SIPA-e u u teretani u Crkvicama i u Kantonalnoj bolnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva, Zenice i Mostara započeli operativnu akciju pod nazivom “Black tie 2” u sklopu koje se vrše pretresi na više lokacija.

Kako navode, meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među privedenima su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “Pranje novca”, “Neovlašteni promet opojnim drogama”, i “Primanje dara i drugih oblika koristi” i “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” propisana Krivičnim zakonom BiH.

Ističu da je akcija rezultat zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno bezbjednosnom agencijom BiH a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.

U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

Pripadnici SIPA-e vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Zenice, potvrđeno je za Klix.ba iz MUP-a ZDK

Glasnogovornik MUP-a ZDK Samir Valentić nam je potvrdio da pripadnici MUP-a pružaju asistenciju državnim službenicima SIPA-e. Vrše se pretresi na području Kantonalne bolnice Zenica i jedne teretane u Crkvicama prostorije Starog kina.

Teretana u Crkvicama je u vlasništvu zaposlenice bolnice, ali više detalja nije saopćeno.

SIPA danas vrši pretrese u Zenici, Sarajevu i Mostaru, ali nije poznato da li su ovi pretresi povezani. U Sarajevu imaju veze s istragom organizovanog kriminala.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno