Zenica

U Zenici počinju kvalifikacije: BiH traži najbolje pilote papirnih aviona!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stotine papirnih aviona i ove godine vinut će se u nebo iz ruku naših najboljih pilota. Bosna i Hercegovina i ove godine učestvuje u ovom velikom svjetskom studentskom takmičenju gdje će studenti iz BiH međusobno odmjeriti snage, a najbolji će na svjetsko finale Red Bull Paper Wings.

Zenica ove godine otvara bh. kvalifikacije Red Bull Paper Wings takmičenja 9. mart, 2022. godine (srijeda) u dvorani Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa početkom u 12:00.

Takmičenje se potom nastavlja u tuzlanskom Mejdanu 16. marta, nakon čega slijede Sarajevo i sportska dvorana na Grbavici 18. marta, Mostar i Univerzitet Džemal Bijedić 25. marta te Banja Luka i Univerzitetska sportska dvorana 30. marta.

Dakle, nema kerozina, nema motora, samo list A4 papira, mašta i vješte ruke pilota koje papirnati avion trebaju poslati što dalje od protivničkog.

Najvještiji sa bh. kvalifikacija imat će priliku dokazati se i na državnom finalu koje je na rasporedu krajem aprila, a najbolji iz tri takmičarske kategorije: udaljenost, dužina leta, i akrobatika, predstavljat će našu zemlju na velikom svjetskom finalu u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, gdje su izloženi eksponati nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

BiH je, podsjećamo, tamo i ranije imala predstavnike, a najveći uspjeh 2012. ostvario je Almir Kišija sa drugim mjestom u kategoriji “Najduža razdaljina”, dok je peto mjesto u disciplini “Najduže vrijeme” ostvario Vladimir Stanić.

Iako sve zvuči vrlo jednostavno, zapravo nije. Žiri će, nema sumnje, i ove godine imati pune ruke posla.

Dođite i zabavite se, za najbolje su spremne nagrade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno