Rukomet

U Zenici počeo Rukometni spektakl

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkoj Gradskoj areni danas je i svečano otvoren peti međunarodni ”Rukometni spektakl” koji je ugostio preko 600 mladih rukometaša iz zemalja regiona Zapadnog Balkana, a koji organizuje Škola rukometa ”Čelik junior”, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef službe za društvene djelatnosti Općine Zenica Zijad Softić obratio se prisutnima i proglasio turnir otvorenim.
„Ova Arena bi bez vas bila samo pusto igralište zato me raduje što je i ove godine Zenica domaćin ovakve manifestacije. Želim vam da na ovom turniru osvojite mjesta koja zaslužujete i da se prije svega osjećate ugodno i lijepo, jer bez sportista nema ni sporta. Sa radošću proglašavam turnir otvorenim“ , kazao je Softić.

Ovogodišnji turnir okupio je 28 selekcija sa preko 600 učesnika koji su podijeljeni u četiri kategorije, po godištima to su 1998. ,2000. , 2002. i mlađi, te seniori. Ekipe koje učestvuju na ovogodišnjem turniru dolaze iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, te Bosne i Hercegovine. Sve utakmice sudit će arbiri sa EHF licencom.

Turnir će trajati do sutra. Ulaz je slobodan za sve posjetioce, a utakmice će se igrati u dvoranama na Bilimišću, te u Areni Zenica.

Prošlogodišnji pobjednik takmičenja bila je ekipa Metlike iz Slovenije.

SportCentar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno